SHËNDET

Nga parandalimi i plakjes tek përmirësimi i kujtesës, pse duhet të shtoni kanellë në ushqim

13:33 - 16.10.20 gsh
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Përdorimi i kanellës daton prej shekujsh, ndërkohë që ditët e sotme gjendet pothuajse në çdo kuzhinë. Por kjo erëz e zakonshme është më shumë sesa thjesht një shtesë e shijshme në ëmbëlsira, e cila ka efekte çudibërëse për lëkurën dhe mirëqenien.




Mund të minimizojë aknet.

Kanella ka veti antimikrobike që janë të dobishme për trajtimin e puçrrave. Kjo erëz mund të shkatërrojë bakteret që shkaktojnë njolla. Është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i antioksidantëve që mbrojnë trupin nga dëmtimet e shkaktuara nga radikalet e lira.

Parandalon shenjat e plakjes.

Radikalet e lira mund të kontribuojë gjithashtu në plakjen e parakohshme. Antioksidantët në kanellë ngadalësojnë këtë proces duke mbrojtur qelizat nga ky dëmtim. Kanella madje mund të nxisë prodhimin e kolagjenit sepse përmban elementë që kanë treguar se rrisin nivelet e kolagjenit.

E bën lëkurën të duket më e njëtrajtshme.

Kanella nxit qarkullimin, duke sjellë gjak dhe oksigjen në lëkurë. Përmban një astringent, një kimikat që zvogëlon ose ngushton indet e trupit. Mund të ndihmojë lëkurën të duket më e butë dhe të përmirësojë shëndetin e saj nga brenda dhe jashtë.

Ka veti anti-inflamatore.

Inflamacioni ndihmon trupin të luftojë viruset dhe të riparojë dëmtimin e indeve. Studimet kanë treguar se kanellë ka anti-inflamatore pronave dhe mund edhe të lehtësojë ënjtjen.

Mund të ulë rrezikun e sëmundjes së zemrës.

Shtimi i kanellës në dietën tuaj mund ta mbajë zemrën të shëndetshme. Një dietë e pasur me yndyrë mund të çojë në sëmundje të zemrës, dhe shtimi i kanellës në ushqim mund të ndihmojë në kompensimin e këtij rreziku.

Ndihmon në humbjen e peshës.

Kanella është e pasur me fibra, jep ndjesinë e ngopjes dhe ju ndihmon të luftoni dëshirat për ushqim. Gjithashtu rrit metabolizmin, sepse trupi përdor më shumë energji për të përpunuar erzën sesa bën për ushqimet e tjera.

Mund të përmirësojë kujtesën.

Kanella mund të ndihmojë për të vonuar plakjen e trurit dhe për të ulur stresin oksidativ të qelizave të trurit. Ajo gjithashtu stimulon plasticitetin e hipokampës, një pjesë e trurit e lidhur me kujtesën. Studimet kanë treguar se përmirëson disa simptoma të sëmundjes Alzheimer dhe Parkinson.


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.