SHËNDET

Çaji i hudhrës, arsyet shëndetësore pse duhet të pini çdo mëngjes

10:02 - 17.10.20 gsh
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Në shumë vende të largëta të botës, njerëzit pohojnë efikasitetin e çajit të hudhrës kundër të ftohurës dhe kollës.




Përbërësit e çajit luftojnë mikrobet dhe shpërbëjnë sekrecionet që ngacmojnë kollën, duke lehtësuar zhbllokimin e rrugëve të frymëmarrjes.

Siç mund ta keni mësuar falë artikujve të AgroWeb.org, hudhra është një antibiotik natyral shumë i pasur me antioksidantë.

Këto vlera çlirohen shumë mirë në çajin e hudhrës që mund të jetë më i lehtë për t’u konsumuar çdo mëngjes.

Vlerat E Jashtëzakonshme Të Çajit Të Hudhrës

Njerëzit zakonisht e kanë të vështirë të hanë një thelb hudhër esëll dhe ky çaj lehtëson përvetësimin e vlerave të jashtëzakonshme të hudhrës.

Konsumi i këtij çaji si pjesë e një regjimi të shëndetshëm ushqimor mund t’ju ndihmojë të humbisni peshë në mënyrë graduale.

Çaji përshpejton metabolizmin por edhe e ndihmon trupin të tresë yndyrnat e tepërta.

Çaji përbën një mënyrë efikase për të përmirësuar shëndetin e zemrës.

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, ai stimulon qarkullimin, ul kolesterolin  dhe shmang arteriosklerozën.

Sikur të mos mjaftonin këto vlera, një filxhan me çaj hudhre ofron vitaminat A, B1, B2, C por edhe shumë antioksidantë.

E fundit por jo për nga rëndësia, çaji i hudhrës është një antibiotik natyral që shmang virozat e stinës.

Besohet se në lashtësi, ushtarët grekë pinin çaj hudhre pas betejave të tyre për të kuruar infeksionet e mundshme.

Si Të Përgatisni Çajin E Hudhrës

Përbërësit:

Një thelb hudhër

250 ml ujë

3 gramë xhenxhefil të grirë

1 lugë gjelle me lëng limoni

1 lugë gjelle me mjaltë

Përgatitja:

Ziejeni ujin dhe ndërkohë prisni hudhrën në grimca.

Pasi uji të marrë valë, shtoni xhenxhefilin dhe hudhrën dhe lërini të ziejnë për 15-20 minuta.

Më pas hiqeni nga zjarri dhe lërëni enën mënjanë për 10 minuta të tjera.

Kullojeni çajin dhe shtoni lëngun e limonit dhe mjaltin për ta ëmbëlsuar.

Mos u shqetësoni për aromën e keqe të hudhrës.

Përfshirja e xhenxhefilit dhe limonit do të zhdukë erën e fortë të hudhrës nga goja dhe ju do të merrni vetëm përfitimet që ofron ajo.


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.