LIFE STYLE

Duhet ta mbajmë ndezur gjithë kohën apo ta fikim kur s’na duhet? Kur harxhon më shumë dushi?

15:44 - 21.05.22 Gazeta Shqiptare
GSH APP Get it on Google Play

Çdo familje ka një problem, ta fikin apo jo dushin në mënyrë që të harxhojnë më pak energji elektrike. Tek shumica e njerëzve mbizotëron pyetja se a është më mirë që dushi të rrijë ndezur gjatë gjithë kohës, sepse nëse fiket dhe rindizet harxhon më shumë energji elektrike.
Por, ekspertët thonë të kundërtën.

Shpenzimi i këtij objekti varet nga fakti nëse e lini vazhdimisht ndezur apo vazhdimisht fikur. Pavarësisht se përse e harxhoni ujin e ngrohtë më e mirë është që dushi të fiket kur energjia është e shtrenjtë.

Një familje duhet ta ndezë dushin gjatë natës kur energjia është është e lirë dhe ta fikë në mëngjes që energjia është më e shtrenjtë. Dushi nuk duhet të rrijë gjithmonë ndezur, sepse termorregullatori e ndez dhe e fik sipas një temperature të paracaktuar.


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.