KULTURË

MUHABET ME BIÇIKLETAT E KORÇËS

10:10 - 24.06.22 BEN BLUSHI
GSH APP Get it on Google Play

Në Korçë ka një treg biçikletash. Ndalova për fotografi.
E mo Benkë, tha njëri

E mo ç’kemi, thashë unë

Dole një herë mo?

Ja dola,

Ç`bën tani?

Ja bëj fotografi,

Më mban mend mua?

Jo nuk të mbaj mend

Koço mo Koço jam,

Korça ka më shumë Koço se biçikleta o Koço, thashë unë

Unë rri andej nga lagja 3, vije ti gjithmonë, tha Koço

Ç’bën këtu Koço po blen ndonjë biçikletë?

Jo mo dola për qejf, unë e kam biçikletën

Çfarë biçiklete ke?

Kam një Lombardo, italiane

Çfarë biçikletash shesin këtu?

Villiger, Sheridan me kamio, ka Stevens si ajo jeshilja atje,

S’marr vesh nga biçikletat, thashë unë, nga vijnë këto?

Italiane, gjermane të përdorura janë të tëra, tha Koço

Po kineze ka?

Ka patur, edhe gjermanlindore MIFA, ato ishin tank

Po ruse ka patur?

Unë kam patur një ruse në kohën e Enverit, quhej Ziss, tha Koço

E mirë ishte?

E fortë ishte, po ti çfarë mendon për rusët o Benkë?

Ç’të mendoj na futën në luftë, thashë unë

Po pse luftë është ajo o, tha Koço

Pse çfarë është, e pyeta

Është kot, e ka sajuar Iluminati

Po pse e sajon Iluminati luftën o Koço?

Për të zhdukur njerëzimin, duan të pakësojnë popullsinë, tha Koço

Kështu më tha edhe Frederik Ndoci para ca kohësh, thashë unë

Ka të drejtë një herë covidi tani lufta, janë pjesë të një loje dhe do shkojë më keq, tha Koço

Si do shkojë më keq?

Do dyfishohet nafta, pastaj do kërcejë energjia, të gjitha do shtrenjtohen, do shkatërrohemi, tha Koço

Po Amerika dhe Rusia pse po e bëjnë këtë punë, thashë unë

Amerika dhe Rusia janë pjesë e një orkestre, luajnë instrumenta të ndryshëm por i binden një dirigjenti

Ilumimatit, tha Koço

Aty po vriten njerëz në Ukrainë, ça thua kështu Koço, kjo nuk është lojë

Po ç`më flet për Ukrainën pse vend është ai?

Po pse çfarë është Ukraina?

Po si mund të jetë një vend 44 milion banorë, s’kishte një jelek antiplumb edhe atë ia çoi Amerika

Po mirë bëri që ia çoi që të mbrohen, thashë unë

Po ç’të mbrohen se na shkatërruan s’duhej të luftonin fare, tha Koço

Si nuk duhej të luftonin do mbronin vendin e tyre, thashë unë

Ore të isha unë e kisha eleminuar fare atë Zelenskyn, tha Koço

Po pse ç’ke me Zelenskyn, e pyeta

Po ai duhej të dorëzohej, këtë duhet të bënte.

Koço e ke bërë vaksinën, e pyeta

Unë të bëj vaksinën, më mirë të vdes

Unë kam bërë tre, thashë unë

Ore ti bëj sa të duash unë nuk bëj vaksinë se s’ka covid

Duhet të iki Koço, kam një punë, i thashë

Epo mirë bëre që dole, kur do dalësh gjene, tha Koço

Ja të shohim, thashë unë

Kur të vish marrim nga një biçikletë dhe bëjmë xhiro nëpër Korçë

E bëjmë thashë unë, por bëj vaksinën

Jo mo vaksinën nuk e bëj,

Epo mirë, mos e bëj, thashë unë, edhe unë nuk bëj xhiro me ty

Epo mirë, ti do humbësh, tha Koço, më mirë me biçikletë dhe pa vaksinë sesa pa biçikletë dhe me vaksinë.


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.