BLUETOOTH

Në një marrëdhënie ne bëjmë më pak seks – dhe 5 të vërteta më shumë për jetën tonë seksuale

20:19 - 04.06.23 E.D
GSH APP Get it on Google Play

Marrëdhënia seksuale është sinonim i ekzistencës sonë dhe, duke pasur parasysh rrjedhën e gjatë të species njerëzore, do të thoshim se të gjitha temat rreth seksit do të ishin ezauruar. Por duket se ne ende po mësojmë gjëra të reja.
Vitin e kaluar janë publikuar një sërë studimesh që kanë nxjerrë në sipërfaqe aspekte të paeksploruara të këtij aktiviteti njerëzor. Lexoni gjashtë temat më të rëndësishme:

  1. Femrat ende luftojnë të shprehen në shtrat

Një studim i vitit 2019, i botuar në Arkivat e Sjelljes Seksuale, theksoi vështirësinë e madhe që gratë kanë për të folur hapur për dëshirat e tyre gjatë seksit: 55% e grave të anketuara thanë se, pavarësisht dëshirës së tyre për t’i komunikuar partnerit të tyre se çfarë i ndez dhe si e shijojnë aktin e dashurisë, vendosën të heshtin. Një në pesë gra nuk ndihej aspak rehat në shprehjen e dëshirave të tyre dhe një në dhjetë nuk e kishte ndjerë kurrë se partneri i tyre romantik ishte interesuar për dëshirat e tyre.

  1. Seks më i mirë për gratë kur dëgjojnë fjalën “klitoris”

Stimulimi i klitorit nuk është mënyra e vetme për të arritur kënaqësinë seksuale, por është shumë efektiv. Hulumtimi i mësipërm zbuloi gjithashtu se gratë që dëgjuan hapur fjalën “klitoris” nga partnerët e tyre raportuan më shumë kënaqësi erotike dhe kishin më pak gjasa të falsifikonin një orgazëm. Intimiteti i siguruar kështu hap rrugën për kënaqësi më të madhe dhe reciproke, sipas ekspertëve.

  1. Jo të gjitha orgazmat janë të mira

Orgazma nuk do të thotë domosdoshmërisht sukses në seks dhe as nuk garanton kënaqësi. Në një studim tjetër të publikuar në Arkivat e Sjelljes Seksuale, 55% e të anketuarve thanë se kishin përjetuar një “orgazëm të keq” të paktën një herë, në rastet kur kishte dhimbje fizike gjatë kulmit ose orgazma nuk ishte aq e mirë si më parë.

  1. Njerëzit në marrëdhënie bëjnë më pak seks

Shkencëtarët e quajnë atë depresion seksual dhe vihet re kryesisht në marrëdhëniet e martuara apo çiftet që bashkëjetojnë. Sipas hulumtimit të publikuar në BMJ, në vitin 2001 38% e femrave dhe 30% e meshkujve në marrëdhënie zyrtare nuk kishin bërë seks muajin e kaluar. Në vitin 2012, numri u rrit përkatësisht në 51% dhe 66%. Edhe në çiftet seksualisht aktive, megjithatë, marrëdhëniet e reduktuara ishin evidente: 48% e grave dhe 50% e burrave në marrëdhënie formale monogame bënin seks më pak se një herë në javë.

  1. Përkushtimi dhe seksi më i mirë shkojnë së bashku

Sipas një studimi të botuar në Gazetën e Seksit dhe Terapisë Martesore, çiftet që kishin një jetë seksuale të kënaqshme një javë javën e ardhshme ndiheshin më të përkushtuar dhe të përkushtuar. Po kështu, një javë përkushtimi intensiv u pasua nga një tjetër me seks të mirë. Me fjalë të tjera, seksi i mirë sjell intimitet, i cili nga ana tjetër çon në më shumë seks.

  1. Seksi zvogëlohet me kalimin e kohës

Më shumë se gjysma e njerëzve të moshës 55 deri në 74 vjeç thonë se janë të pakënaqur me jetën e tyre seksuale dhe jo sepse epshi i tyre është ulur, sipas një studimi të publikuar në PLOS ONE. Një studim tjetër në Menopauzë, i fokusuar tek gratë, zbuloi se 78% e 4000 grave të anketuara thanë se ishin seksualisht joaktive për shkak të problemeve të ndryshme shëndetësore ose mosfunksionimit erektil të partnerit të tyre.

 

 


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.