AKTUALITET

Një raport dëshmon se vikingët arritën në Amerikë përpara Kolombit

08:07 - 29.11.23 E.D
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Jo vetëm që vikingët udhëtuan në Amerikë qindra vjet përpara Kristofor Kolombit, por duket se ata po bënin udhëtime rutinë për të nxjerrë burimet natyrore. Studiuesit besojnë se tani kanë provën e kësaj sjelljeje, falë një kuptimi më të mirë të pemëve që gjenden në Grenlandë.
Një studim i publikuar nga studiuesit nga revista Antiquity e Universitetit të Islandës në fillim të këtij viti thotë se kolonistët norvezë në Grenlandë (nga 985-1450 pas Krishtit) mbështeteshin në lëndën drusore të importuar për ndërtimin e anijeve dhe projektet e mëdha të ndërtimit. Ai gjithashtu pretendon se fermat elitare kishin akses në importet e drurit nga Evropa Veriore dhe Amerika e Veriut.

Kjo qasje – dhe koha e të gjithave – mbështet legjendat e vikingëve që pretendonin se ekzistonte një rrugë e rregullt tregtare midis Grenlandës dhe Amerikës së Veriut rreth 500 vjet përpara se Christopher Columbus të udhëhiqte udhëtimin e tij të famshëm në perëndim.


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.