BLUETOOTH

Llojet e bananeve dhe cilësitë e tyre. Zbuloni cilën të konsumoni në bazë të nevojave tuaj

21:17 - 03.07.24 P. Gj.
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Bananet përmbajnë vlera të larta ushqyese, ndaj dhe konsumohen shpesh në mëngjes apo si një ‘snack’ i lehtë pasditeve.




Shija, ngjyra dhe kremoziteti i këtij fruti janë të ndryshueshme në varësi se sa e pjekur është banania. Në këtë cilësi, edhe përmbajtja ushqyese e bananes ndryshon.

Banane jeshile

Të jep ndjesinë e ngopjes më shpejt, për shkak të përmbajtjes së niseshtesë.

Po kështu, niseshteja shkakton gazra dhe fryrje, e nga ana tjetër rrit ngadalë nivelin e sheqerit në gjak.

Nuk është banane e butë, ama mund të jetë pak e hedhur ndaj është perfektë për gatim.

Banane e verdhë

Duke qenë se përmban më pak niseshte, është më e lehtë për t’u tretur.

Kështu, sistemi tretës përthith më shumë vlerat ushqyese të saj.

Është më e butë e më e ëmbël, ndaj duhet mbajtur në frigorifer për të parandaluar humbjen e vlerave.

Banane me njolla

Njollat kafe në banane tregojnë sasinë e niseshtesë të transformuar në sheqer.

Pra sa më shumë njolla, më shumë sheqer përmban fruti.

Banane kafe

Kjo është banania më e qullët dhe më e ëmbël, e mund të përdoret në ëmbëlsira të ndryshme.

Ajo është e pasur në antioksidantë dhe përmban klorofil.

Cila është më e shëndetshme?

Çdo lloj banane përmban rreth 100 kalori, e është e pasur me kalium, vitaminë B6, C dhe fibër.

Për rrjedhojë të gjitha janë të shëndetshme.

Nëse kërkoni më pak sheqer, e që të ngop më shpejt, sugjerohet banania jeshile.

Nëse jeni dashamirës të të ëmblave, bananet kafe janë ideale për ju.

 

 

 

 

 

 

 

 


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.