Deputeti demokrat Ervin Salianji ka folur në lidhje me procesin e zgjedhjes së kryetarit të PD, duke thënë se nuk ka dyshime se kush do të jetë fitues mes ish kryeministrit Sali Berisha dhe kandidatit tjetër Ibsen Elezi.Salianji shtoi se ishte e qartë që në PD shumicën e ka Berisha.

Ervin Salianji: Me gjithë respektin por tek kjo pjesë e rëndësishme është pjesa fituese në raportim shumicë pakicë sepse Berisha bëri një betejë thuajse personale. Nuk ka dyshim se kush do të jetë fitues.

Nisida Tufa: A e ka shumicën në PD Berisha?

 Ervin Salianji: Po, por ka një diskutim se nëse qëndrojmë në palë, nga Berisha dhe Rithemelimi, sado e madhe të jetë mbështetja, a bëhet dot fituese PD-ja?

A jemi në kushtet që duhet bërë një proces që mos mbeten jashtë qindra demokratë dhe të mos hidhet poshtë kontributi i atyre që kanë kontribuar me vite?
Mbi bazë e tyre vjen ajo që a e njeh pakica shumicën. Nuk mund të ketë dhunë të pakicës por duhet ruajtur nga tirania e shumicës.

Nisida Tufa :A e ndryshon një vendim gjykate situatën në PD?

Salianji: Vendimi mund të ndryshojë situatën ligjore të PD por jo atë faktike. PD për fat të keq përfundoi në një situatë kur doli parti e 3 pavarësisht siglës dhe alternativave si trupë politike. Duhet marrë më e mira nga gjithçka që të bashkohet./BW