Kosova

Albin Kurti: Pas Baton Haxhiut qëndron shërbimi sekret serb. Gent Cakaj shpërtheu si rrena

12:35 - 04.02.19 Gazeta Shqiptare
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti komenton delegimin e kompetencave të ministrit të Jashtëm nga Kryeministri Edi Rama, te shqiptari i Kosovës, Gent Cakaj.
Teksa ishte ditën e sotme i pranishëm në protestën e pedagogëve të fakultetit të Shkencave Sociale në Tiranë, ai tha se në vendin e Gent Cakaj mund të kishte pasur persona të tjerë, që siç tha ai mund të jenë më të ditur dhe më të përgatitur.

“Gent Cakaj shpërtheu si rrena! Edhe në Republikën e Shqipërisë edhe në Republikën e Kosovës ka njerëz më cilësor, më të përgatitur dhe më patriot sesa ai”, u shpreh Kurti.

Duke e cilësuar si njeriun e Baton Haxhiut, ai tha se ky i fundit është një nga njerëzit më të urryer në Kosovë, për shkak të lidhjeve të tij me shefin e shërbimit sekret shtetëror serb.

“Baton Haxhiu është një nga njerëzit më të urryer në Kosovë për shkak të lidhjeve të tij me shefin e shërbimit sekret shtetëror serb i cili i ka formuar edhe tigrat e Arkanit dhe shkorpjonët dhe beretat e kuqe, tri formacione famëkeqë që kanë bërë masakra në Kroaci, Bosnje dhe Kosovë. Dhe ky person të ketë kaq shumë ndikim nuk ka shpjegim ndryshe përveçse vazhdon shteti i Serbisë të qëndrojë prapa.”, tha kreu i Vetëvendosjes.


Shfaq Komentet (2)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. …nëse na qenka ai (alias: Caka,“i qëlluari“, „dakua“…aqë i mënqur dhe i gjetur, le të del e të thot bile edhe një fjalë menqurie(miradije) për taksën e QK të vënë ndaj mallrave Serbo-boshnjake, dhe përfitimet e konsiderueshme të mallrave shqipëtare vetëm këta dy muajt e fundit shitur e livruar në Kosovë?! Hë le të prononcohet haptazi si „ministër i dhunshëm“(lexo: ad hoc ministër pa procedurë valide ligjore) i PJSH, për këtë akt-juridik të lejueshëm ndërkombëtarisht të ndërrmarrë nga QeRK, është apo nuk është i lejueshëm nga e drejta ndërkombëtare si masë preventive(reciprociteti) karrshi sjelljeve politike e juridike të RS dhe FBeH ndaj Republikës së Kosovës, si në aspektin regjional poashtu edhe më gjërë(në organizmat ndërkombëtar) edhe atë në permanencë të vazhdueshme?! Duke mos harruar se e DN lejon edhe të a.q. masat drakonike, represaljet ndërshtetërore…Kur dihet sheshazi se mu ajo Serbia ka bërë kërkesë urgjente GJND-së, se, vallë: „a është shpallja e Pavarësisë së Kosovës shtet sovran dhe i pavarur më 17.2.2008“? Pa asnjë hezitim nga po ajo Gjykatë e Hagës (GJND) ka marë përgjigje afirmative për aktin juridik të Kuvendit të Kosovës(asokohe edhe sot,historik) se: „Deklarata e KK mbi shpalljen e Kosovës, shtet të pavarur dhe sovran“ nuk është në kundërshtim me dispozitat e të DN(të drejtën ndërkombëtare). A ka argument më të fuqishëm (juridik-ndërkombëtar)
  se kjo që spikata më lartë, që t‘i mbyll gjitha shtigjet e sorrollsjes serbe, duke mashtruar ca shtete dhe qeveri të shteteve „gjuqe“(kërkoj falje ekselencës së tyre përfaqësuese shtetërore në mungesë njohjeje me realitetin e mirëfillt të kauzës së Kosovës)-(germ.“zwergstaaten“) gjithnjë duke shfrytëzuar „lojalitetin dhe modestinë“ e organeve dhe poltikëbërsve të Kosovës që kan hy n‘dialog dhe „negociata“ të pafundta bisedimesh të panevojshme, dhe duke shfrytëzuar(lexo:ajo Serbia) këtë „injorancë të papërciptë-avanturë“ të tanëve (të menqur si Caka) po ngrehë jo pak letra e mesazhe gjoja të këtij apo atijë shteti(gjuq) se ja:“ ky shtet sot me noterim-lajmi ngriu njohjen e RK nën arësyetimin (gjithënjë sipas mbarështrimit dhe mashtrimit serb) se gjoja: „ mbi pozitën(statusin) e Kosovës po vazhduakan bisedimet dakorduese midis RK dhe RS“ dhe se deri në një maravashtje përfundimtare(kujton Serbia) „statusore“ të lus ty si shtet dhe qeveri „X“ ta ngrish(apo ta tërheqësh njohjen paraprake)! Dimplomacia shqipëtare dhe ajo Kosovare në këtë kontest(në këtë pikërëndesë) për mua dhe për shumkë ka ngel me notën jokaluese(2011-2019)! Mjerë kush ka përfaqësu MJ të të dyja shteteve shqipfolëse dhjetë vitet e fundit, edhe atë mu duke patur argumentet juridike-ndërkombëtare!? Po ju kujtohen vitet 1989/99 kur Serbia (zyrtare) kishte okupuar Kosovën, se si reagonte ndaj ndërkombëtarve: „nema nikakvog KOMPROMISA što se tiće Kosova, to je unutrašnje pitanje RS…“ kurse tani thotë (pajada dhe pa pra): „(Serbija, lexo:Vućić&Daćić) ne kërkojm vetëm KOMPROMIS“?! Çfarë don të thotë kjo? Le të përgjigjet i menquri kosovar-shqipëtar CAKA?! Po unë po përgjigjen në vend të tijë! Nema nikakvog kompromisa sa statusom(polozaja) RK jer je to rešeno odavno 17.2.2008 i tvojim zadovoljnim odgovorom MSP(u Hagu) na vašom odgovarajućem zahtevu za istu.(sledi: taćka).
  A e kuptove z.Caka: ti duhesh në çdo instancë dhe forum ndërkombëtar ku spikamet Kosova, vetëm këtë qëndrim duhet mbajtur e jo leqeve e skeqeve karieriste e kuletore, por burrërore, me fakte pra, juridiko-ndërkombëtare. Dy fjalë për të a.q.(të konsumuarën më që prej kohe de facto dhe „de jure“ kurr nuk ka pasë fuqi juridike), „Rezoluta 1244“ është vetëm deklaratë ndërkombëtare pa asnjë fuqi juridike as ndëkombëtare e as kombëtare obligative, dmth. që obligon ndonjë organ ndërkombëtar(Arbitrazhë) apo org.ekzekutiv kombëtar në rast mos përfilljeje të të njejtës. Në teori dhe në praktikën ndërkombëtare çdo rezolutë në rastin më të mirë ( më të ndritshëm) mund të ketë vetëm fuqi morale. Çfarë do të thotë kjo se, po deshën palët( dmth. dyja „x“ palët nëse e shohin si të dobishme për të ardhmën me interes të ndërsjell për të dyja palët mund të sillen dhe veprojnë sipas rezolutës konform preambulës dhe dispozitivit të sajë, në të kundërtën, me ndryshimin e rrethanave, konsumimit të sajë në tërësi( në rastin konkret lexo:: vitin 2008 në Kosovë) me shpalljen e shumëanshme të Kosovës si shtet( e jo siq trumpeton Serbia, si shpallje e njëanshme)sepse të nesërmen kanë shkrepur me dhjetra njohje ndërkombëtare të shteteve dhe qeverive shtetesh bile nga më të fuqishmet e botës, ajo rezolutë jo që s‘ka kurfarë fuqie as morale, por s‘di pse edhe nuk shpallet nga KS i OKB si ad acta (nul) si e pavlerë si dokument ndërkombëtar i përkohshëm „juridiko-moral“) që përkonte, edhe atë „deri diku“( për t’i mbrojtur interesat e serbëve në Kosovë, sepse Kosova ishte pa status juridik ndërkombëtar) vetëm me periudhën e UNMIK-ut (1999-2007)*. Sepse në instancë të fundit çdo dokument qoftë kombëtar qoftë ndërkombëtar nëse nuk përmban më vehte sanksionin dhe organin përmbarues në rast mospërfilljeje, hë çfarë i thua atijë dokumenti (alias: Rezoluteje? Lexoje të lutem pikë për pikë?!) … Kaq s‘dua më tepër të hyjë.
  Sepse ka edhe me qindra argumente tjera që mund të dali një libër i tërë argumentesh valide që shkojnë në favorin e të qenit shtet Kosova.
  * më pastaj, nga 2008 në bazë të Planit të Ahtisarit(me gjithë mospajtimin e pjesëshëm të opinionit shqipëtar dhe atë serb në tërësi) KK me shumicë votash 2/3 nxorri Kushtetutën e Kosovës dhe serbët u faktorizuan(me të drejtë vetoje) në çështjet kyqe të interesit për RK me vetëm 5% trup elektoral në 10%, përkatësisht 50% në mos të drejtën universale të popullatës(shumicë) shqipëtare-qytetare(jur) për referendum! Me të drejtën e barabart (50%) të përdorimit të gjuhës dhe mbishkrimit serbisht në gjitha instancat dhe nivelet… unë nuk di ndonjë shembull të këtij lloji për të mirë, Ok. Po le të jetë Kosova n‘botë për të mirë diçka bile, sepse çdo vend ka një veçori që e dallon nga të tjerat…Ok, klm Kosovë e Serbi me nga një të mirë secila për shembull bote…edhe ti Serbi: njihe Kosovën hapni amasadat menjëherë lërëni „mosmarëveshtjet“ që nuk ekzistojn, ecni drejtë Europës(UE) të bashkuar e pa kufinj, hiqni barierat, tregëtoni lirshëm, prosperoni. Po edhe historia e ardhshme do ta kujtoj ndonjëherë Gorbaçovin (alias:Vućić&Daćić 2019) dhe do të veçohet Serbia n‘botë për një të mirë burrërore-shekullore e historike… dhe ta dini, jam i sigurt: se do t‘përparoj ekonomia në Serbi dhe Kosovë (si kurr më parë) vetëm kërkoni Planin Mareshall 10 vjeçar nga UE dhe SHBA dhe do ta keni atë, jam i sigurt… Kjo do t‘ishte ajo MARËVESHTJA historike që mbyllë çdo nacionalizëm dhe ‚mosmarëveshtje‘ të ndërsjell dhe mbyll çdo t‘keqe tjetër të ndërsjell dhe mbyll çdo armiqësi serbo-shqipëtare… dhe mediumet le të flasin vetëm për të mirë, t‘mos ken hapësirë as më të vocklën dritare për t‘shkruar skepticizma se ja kështu e jo kështu, ka qenë më mirë a më keq. Kjo Ujdi-Marëveshtje i mbyll çdo pore të keqes…
  Gëzuar, pra për të mirë, jo kurr për t‘keq.

  Përgjigju ↓
 2. Drurin qe hengre gjate viteve e paske merituar.
  U solle si zorre neper Kosove me endren kryeminister.Askush sta ngjiti doren.
  Tani erdhe ne Shqiperi te japesh mend.Mire bere .Te pakten ketu askush ste rreh.
  Ne Kosove te njohin me mire.
  Ndaj te rrahin.

  Përgjigju ↓