LAJMI I FUNDIT

4 mënyra se si t’i kërkoni falje partnerit tuaj dhe të rregulloni përsëri marrëdhënien tuaj

08:31 - 19.03.23 a.d
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Të kesh pritshmëri nga partneri është e natyrshme, por ndonjëherë ato mund të çojnë në zhgënjim, zemërim dhe debate. Shpesh mund të jeni i gabuar dhe megjithatë vazhdoni të debatoni. Më vonë, kur e kuptoni gabimin tuaj, bëhet e vështirë t’i bëni gjërat me një “falje” të thjeshtë. Pavarësisht se sa e shëndetshme është marrëdhënia juaj, nëse e kuptoni dhe e pranoni gabimin tuaj është e pashmangshme të bëni përpjekje shtesë duke kërkuar falje.
Ndonjëherë, një falje e keqe mund të çojë edhe në një ndarje. Prandaj është e rëndësishme që ju të dini mënyrën e duhur për t’i kërkuar falje partnerit tuaj. Këtu janë katër mënyra se si mund ta bëni këtë:

Shprehni fajin tuaj – Është e rëndësishme t’i tregoni partnerit tuaj se e kuptoni se ku keni gabuar dhe ndiheni fajtorë për këtë. Nuk ka turp të përkulesh para gjysmës tënde më të mirë kur e di se e ke gabim. Egoja mund të shkatërrojë lidhjen që ju dhe partneri juaj ndani. Asnjëherë mos lejoni që egoja të ndërhyjë.

Merrni përgjegjësinë për sjelljen tuaj – Është e nevojshme të diskutoni me partnerin tuaj se çfarë ka ndodhur dhe të merrni përgjegjësi për veprimet tuaja. Të pranosh gabimin tënd dhe t’i premtosh partnerit se nuk do ta përsërisësh është forma më e madhe e sigurimit.

Lërini hapësirë për t’u ftohur – Në rast se asnjë nga këto nuk funksionon, sigurohuni që t’u jepni hapësirë dhe lërini të qetësohen. Në këtë mënyrë, bëhet më e lehtë për ta që të pranojnë faljen tuaj. Përndryshe, gjërat mund të përkeqësohen, edhe kur përpiqeni ta shpëtoni atë.

Veprimet flasin më shumë se fjalët – Në ditët në vijim, sigurohuni që t’u përmbaheni fjalëve tuaja dhe të mos përsërisni asnjë nga gabimet. Tregojuni atyre përmes veprimeve tuaja se fjalët e tyre kanë kuptim në jetën tuaj dhe ju u jepni atyre rëndësi. Nëse nuk e bëni këtë, partneri juaj mund të ndihet sikur asgjë nuk ka rëndësi për ju dhe ju e keni marrë paksa shumë lehtë./Psikologjia


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.