AKTUALITET

Franca ndalon aplikacionet TikTok, Candy Crush, Netflix për nëpunësit civilë

18:21 - 24.03.23 E.D
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Franca do të parandalojë nëpunësit civilë që të shkarkojnë të gjitha llojet e platformave të mediave sociale, aplikacioneve të lojërave dhe transmetimit të videove në telefonat e tyre të punës për shkak të shqetësimeve të sigurisë kibernetike dhe privatësisë, sipas një deklarate të lëshuar sot.
Ndalimi, i cili hyn në fuqi menjëherë, përfshin TikTok, por nuk kufizohet në platformën në pronësi kineze.

Masa e Francës vjen pas ndalimeve nga institucionet evropiane dhe vende të tjera të BE-së si Holanda. Ndryshe nga Brukseli dhe Haga, megjithatë, qeveria franceze synon gjithashtu aplikacionet dhe platformat perëndimore nga Evropa dhe Shtetet e Bashkuara.

“Këto aplikacione rekreative nuk janë krijuar për të garantuar një nivel të mjaftueshëm të sigurisë kibernetike për t’u vendosur në mjetet dixhitale të administratës”, tha Ministri Digjital Jean-Noël Barrot. “TikTok, por edhe CandyCrush apo Netflix janë prekur nga kjo masë”.

Përjashtimet mund të jepen për qëllime “komunikimi institucional”, shton deklarata.

Më herët në mars, zëdhënësi i qeverisë Olivier Véran tha se ministrat dhe presidenti Emmanuel Macron nuk mund të shkarkonin aplikacione të mediave sociale si Instagram dhe TikTok në telefonat e tyre të punës. Ai shtoi se qeveria po punonte për një politikë të efektshme për nëpunësit civilë.

Në fillim të kësaj jave, zyrtarët e lartë të Asamblesë Kombëtare inkurajuan fuqishëm kolegët deputetë që të “kufizojnë” përdorimin e aplikacioneve të mediave sociale dhe shërbimeve të mesazheve si Instagram, TikTok, Snap dhe Signal.

 


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.