Kuriozitete

Lëngu i kajsisë perfekt për tretjen, trurin dhe aneminë, ja vlerat ushqyese që përmban

10:42 - 04.06.24 gsh
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Kajsitë janë ndër frutat më të preferuara dhe të shëndetshme, ato njihen ndryshe si nektari i perëndive. Ky furt i ëmbël është shumë i pasur në vitamina, fibër dhe minerale që mbrojnë shëndetin dhe ndihmojnë në rënien nga pesha.




Kajsitë mund të shijohen në mënyra të ndryshme, përfshirë duke u shtrydhur dhe prodhuar një lëng të mrekullueshëm, freskues dhe të mirë për tretjen.

Lëngu i kajsisë kundër konstipacionit

Kajsitë janë shumë të pasura me fibër. Lëngu i tyre ruan sasinë më të madhe të fibrës, ndryshe nga frutat e tjera.

Ky lëng është fantastik kundër konstipacionit dhe për përmirësimin e tretjes si pasojë e fibrës.

Lëngu i kajsisë për zemrën

Kajsia përmban shumë vitaminë C e cila e mbron zemrën nga radikalet e lira. Kaliumi nga ana tjetër qetëson enët e gjakut dhe ul tensionin e tij.

Fibra tek kajsia pastron enët e gjakut dhe ul nivelin e kolesterolit duke zbutur kështu presionin ndaj zemrës.

Lëngu i kajsisë kundër anemisë

Kajsitë janë shumë të pasura me hekur dhe bakër. Këto dy përbërës ndihmojnë në prodhimin e hemoglobinës dhe luftojnë simptomat e anemisë.

Lëngu i kajsisë e gjallëron organizmin dhe përmirëson metabolizmin.

I mirë për shëndetin e trurit

Ky lëng është shumë i pasur me magnez dhe fosfor. Këto minerale janë të dobishme për funksionet e trurit, sidomos nëse konsumohen rregullisht.

Si ta përgatisni lëngun e kajsisë

Ky lëng mund të përgatitet në dy mënyra: në mikser ose duke i zier frutat, prijini kajsitë në copa të vogla dhe kalojini në shtrydhëse.

Duke qenë se kajsitë nuk nxjerrin shumë lëng, ekspertët këshillojnë që lëngun e tyre ta kombinoni me lëng molle e cila nuk do të shuajë aromën dhe erën fantastike të kajsisë por do ta pasurojë lëngun.

Mënyra e dytë është që t’i zieni copat e kajsisë në ujë, të hiqni bërthamat dhe më pas me gjithë tulin e frutave ta hidhni lëngun në mikser. Kësisoj ai do të jetë i trashë dhe kur të ftohet mund ta shoqëroni me akull për më shumë freski./AgroWeb.org


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.