BOTA

“Prek pjesët delikate të mushkërive”, flet eksperti italian, ja ku ndryshon koronavirusi nga virusi normal

18:56 - 24.02.20 gsh
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Mjeku virolog Roberto Burioni ka treguar më shumë detaje për virusin vdekjeprurës, që deri më tani ka marr 6 jetë njerëzish në Itali.




Burioni ka sqaruar ndryshimin që ka mes koronavirusit dhe një virusi të thjeshtë. Teksa bën apel që popullata italiane të ruajë qetësinë.

Ndër të tjera, mjeku shprehet se virusi në fjalë ka tendencë të zbresë më thellë sesa sistemi ynë i  frymëmarrjes, prandaj prek atë pjesë shumë delikate të mushkërive tona që oksigjenon trupin tonë.

“Për momentin ekziston një mundësi që koronavirusi të përhapet. Por pa frikë, pa panik dhe sjellje të pakuptimta siç është dhe zbrazja e supermarketeve. Disa gjëra duken si të ekzagjeruar, siç është mbyllja e shkollave. Por të jem i sinqertë, edhe unë nuk do e çoja vajzën time në shkollë. Jam shumë e lumtur që Presidenti Fontana mori këtë vendim. Fëmijët nuk janë të rrezikuar shumë. Ata sëmuren, por më pak. Kjo është shpatë me dy tehe, pasi ata shkojnë në shkollë të sëmurë dhe më pas infektojnë fëmijë të tjerë. Dallimi midis virusit Corona dhe një virusi normal është ky: ky virus është plotësisht i ri, ndërsa virusi i gripit në vend është një variant i atij të një viti më parë, kështu që të gjithë kanë një shkallë të caktuar imuniteti. Ky virus është i ri, kështu që askush nuk ka antitrupa, ne nuk kemi ilaçe ose vaksina. Për më tepër, ky virus ka një tendencë të zbresë më thellë sesa sistemi ynë i frymëmarrjes, prandaj prek atë pjesë shumë delikate të mushkërive tona që oksigjenon trupin tonë. Kjo është arsyeja pse sëmundja mund të jetë kaq serioze. Kjo është një sëmundje që të paktën shkakton shtrimin në spital në 10% të rasteve, 4/5% të rasteve përfundojnë në kujdes intensiv. Nëse të gjithë kapemi nga ky virus, kjo është tragjedi. Ne duhet ta bëjmë të pamundurën për të ndaluar infeksionin.”, tha eksperti italian, shkruan ‘Corriere’.


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.